Garantiforsikring

Undgå bekymringer ved køb af ny eller brugt bil!

Vi kan reparere og betale regningen, når fabriksgarantien udløber.

Find dit værksted her Hent dit faktaark på Garantiforsikringen her Før-leveringsskema

Garantiforsikring

Nu har du mulighed for at købe en Garantiforsikring, der dækker de fleste mekaniske og elektroniske nedbrud på din bil, når fabriksgarantien er udløbet. Læs mere på faktaarket eller i forsikringsbetingelserne her på siden. Hvis en Garantiforsikring vil være interessant for den bil du har købt, vil du blive kontaktet af AL Finans.

Tilpas Garantiforsikringen så den passer til dit behov

Både nye og brugte biler kan dækkes op til 3 år efter fabriksgarantien eller op til 200.000 km. Garantiforsikringen kan tilkøbes af både privat- og erhvervskunder.

Sådan gør du

Forsikringen kan kun tegnes sammen med en finansiering via AL Finans.

Du skal oplyse følgende ved køb af Garantiforsikringen:
1. Oplyse kilometer på bilen
2. Om du ønsker at være dækket 1, 2 eller 3 år
3. Om din bil er dækket af en kaskoforsikring
4. At din bil ikke bruges til banekørsel, varetransport eller køreskolekørsel

Nøglevilkår

  • Nye og brugte biler: Med fuld servicebog og en bil der ikke er ældre end 5 år og ikke har kørt mere end 100.000 km, kan forsikringen tilkøbes i op til 3 år eller op til 200.000 km.

  • Fortrydelse: Forsikringen kan fortrydes indenfor de første 30 dage.

  • Opsigelse: Skal ske skriftligt til laan@al-finans.dk og er gældende straks efter modtagelse hos AL Finans.

Dækning

Forsikringen har stort set samme dækning, som garantien der udbydes af importøren på nye biler. Specielle biler, herunder el-biler og "high end biler", kan ikke forsikres i ordningen. Forsikringen dækker både person- og varebiler til og med 3.500 kg. Forsikringen dækker både privat- og firmabiler uanset om bilen er finansieret med lån eller leasing. Du kan læse mere om dækningerne i forsikringsbetingelserne her.

Ofte stillede spørgsmål

Skade på bilen - hvad gør jeg?

Alle skader skal anmeldes så hurtigt som muligt til vores skadecenter på tlf. 43 31 04 79. Her vil du få hjælp til den yderligere proces.
Værkstedet skal:
1. Oplyse den præcise kilometerstand på køretøjet på tidspunktet for nedbruddet
2. Oplyse årsagen til nedbruddet
3. Fremsende en specificeret oversigt med overslag over reparationsomkostningerne
4. Fremsende en komplet servicehistorik fra dækningens ikrafttræden

Hvor gælder garantien?

Policen er gældende i Danmark (ekskl. Grønland). Brug i andre lande end Danmark anses for brug i udlandet. Policen dækker brug i udlandet i en sammenhængende periode på maksimalt 60 dage i forsikringsperioden med forbehold for følgende:
1. Du skal betale værkstedet og kræve godtgørelse direkte fra AXA Partners ved at sende den modtagne faktura til skadesafdelingen
2. De øvrige vilkår, betingelser og undtagelser i denne police er gældende
3. Reparationsomkostningen eller udskiftningsomkostningen vil blive refunderet til den valutakurs, der er gældende på den dato, hvor du har betalt værkstedet

 

Hvem kan tegne en Garantiforsikring?

Du kan tegne denne forsikring, hvis dit køretøj ved forsikringsperiodens begyndelse og i hele forsikringsperioden:

 - er en bil eller et let erhvervskøretøj med en totalvægt på op til 3.500 kg
 - er permanent indregistreret i Danmark
 - er dækket af en kaskoforsikring udstedt af et forsikringsselskab, der lovligt kan udøve forsikringsvirksomhed i Danmark.
 - er blevet importeret til Danmark af producenten eller dennes autoriserede importør eller er et køretøj importeret fra et EØS-land.
 - ikke er medtaget under afsnittet "køretøjer", der ikke er dækket i forsikringsbetingelserne
 - ikke benyttes til nogle af de formål, der er anført i afsnittet "Anvendelse", der ikke er dækket i forsikringsbetingelserne
 - ikke er et nyt køretøj solgt uden fabriksgaranti.

Hvad er dækket?

Forsikringen dækker mod nedbrud af alle bilens mekaniske og elektroniske komponenter, der oprindelig er specificeret af producenten. Læs mere i vilkår og betingelser, under afsnittet "Hvad er ikke dækket", så du ved, hvad der ikke er dækket.

Hvad kræves der for at garantien gælder?

Bilen skal være testet og fejlfri på de komponenter, der er omfattet af garantien. Det er forhandleren du køber bilen af, som er ansvarlig for, at bilen er i orden og fejlfri på købstidspunktet. Service skal overholdes efter fabrikkens forskrifter og med de krævede serviceintervaller.

Kan jeg overføre garantien til en ny ejer?

Ja, det kan du. Garantiforsikringen kan overdrages sammen med køretøjet direkte til en ny privat ejer. Anmodningen herom skal ske til forsikringsselskabet som administrerer forsikringen på tidspunktet for ejerskiftet. Denne forsikring kan ikke overdrages til et andet køretøj eller til/via en bilforhandler. Hvis forsikringen overdrages til en ny ejer, vil forsikringen ikke være omfattet af den lovpligtige fortrydelsesperiode.

Hvor længe dækker Garantiforsikringen?

Både nye og brugte biler kan dækkes i op til 3 år efter fabriksgarantien eller op til 200.000 km (ved køb af forsikringen har du mulighed for at tilpasse forsikringen efter dine behov). 

Kan jeg opsige min Garantiforsikring?

Du kan indenfor 30 dage fortryde købet af din Garantiforsikring uden omkostninger. Derefter har du ret til skriftligt at opsige denne forsikring til enhver tid. Du vil være berettiget til forholdsmæssig præmierefusion for de hele tilbageværende måneder af forsikringsperioden med fradrag af vores opsigelsesgebyr, som udgør 75 kr.

Hvornår træder forsikringen i kraft?

For både nye og brugte biler træder forsikringsdækningen i kraft på datoen, hvor fabriks- eller forhandlergarantien udløber.  

Kontakt
Luk

Information

AL Finans A/S

Sluseholmen 2
2450 København SV
Google Maps

Hovednummer

+45 43 43 49 00 


Felter med * skal udfyles